Kategorier
Kredittkort Nyheter Tips

Gebyrfrie kredittkort

Veldig mange kredittkort er uten gebyrer. Det betyr at du ikke blir belastet for årlige gebyrer eller når du bruker kortet. Men, selv om det står at kredittkortet er gebyrfritt så kan det hende at du blir belastet for gebyrer når du, for eksempel, tar ut penger i en minibank. Sjekk alltid vilkårene og prislisten, fordi det kan være noen overraskelser der.
Det skal også nevnes, at et kredittkort gir deg en kjøpsforsikring. i noen tilfeller kan denne kjøpsforsikringen gjelde i utlandet.

Rentefrie dager

Noen kredittkortselskap kan tilby rentefrie dager. Det fungerer på den måten, at du ikke skal betale for rentene i en gitt periode, fra kjøpstidspunktet, det er som regel rundt 50 dager uten renter. Hvis du ikke har betalt inn utestående beløp innen den rentefrie perioden løper ut så blir du belastet for renter. Hvis du derimot betaler inn før denne perioden løper ut så skal du kun betale gebyrer og lignende, hvis det overhodet er noen.

 

Shopping gleder mange

Mange har stor glede av å shoppe. Det er en stor del av vår kultur, men det kan også koste penger. Et kredittkort gir deg muligheten til å handle på kreditt, men du skal huske på at denne kreditten må betales tilbake igjen på et tidspunkt. Hvis du bruker kredittkortet på en fornuftig måte kan du dra nytte av de fordelene det gir deg med rabatter, kjøpsforsikringer og annet.

Sammenlign kredittkort: https://billigforbrukslan.com/kredittkort/

Kategorier
Kredittkort Nyheter Tips

Kredittkort til å shoppe

Hvis du elsker å shoppe så er det ikke så dumt å eie et kredittkort. Mange kredittkortselskaper har mange gode løsninger til kunder som elsker å shoppe og du kan få tilgang til unike tilbud, som kun er tilgjengelig til deres kunder. Shopping-glade kunder er ofte ute etter de best tilbud, og kan ikke få nok av, dem. Mange kredittkort har ikke bare unike rabatter, på utvalgte butikker, å tilby, men også cash-back bonus. En cash-back bonus gir deg penger tilbake når du drar kredittkortet innenfor ulike varegrupper. En vare gruppe kan for eksempel være shopping.

Hva er cash-back?

Cash-back gir deg penger igjen for hvert kjøp du foretar med kredittkortet, innen visse bransjer kredittselskapet har en avtale med. Flere dagligvareforretninger bruker samme prinsippet, hvor deres medlemmer får igjen penger, på slutten av måneden, hvis de viser frem medlemskortet ved kassen. Når du får cash-back i kredittkortet så fungerer det på samme måte, men her er du ikke begrenset til en spesiell butikk, fordi du får cash-back på en hel del produkter og forretninger.

Rabatter i kredittkortet

Mange kredittkortselskap har mange gode rabatter for deg som liker å shoppe. Du kan få unike tilbud, som kun gjelder for innehaveren av kredittkortet og du kan spare penger når du benytter kortet til å handle på utvalgte butikker. Ofte, vil disse avtalene forandres løpende, så du ikke er begrenset til akkurat de rabattene, som du får når du bestiller kredittkortet. Du kan faktisk dra nytte av rabattene uten at de sparte kronene forsvinner ut i renter senere. Det er litt avhengig av hvilken avtale du har i kredittkortet.

Kategorier
Kredittkort Tips

Hva er viktig å se etter i et kredittkort?

Det er mange ting som er lurt å sette seg inn i når du skal skaffe deg et kredittkort. Hvor høy er kredittgrensen? Har kortet reise- og avbestillingsforsikring? Og hvordan er renten? BilligForbrukslan hjelper deg å sammenligne de ulike tilbudene som finnes og gjennomfører tester for å finne det kredittkortet som passer for akkurat deg. Her får du en liste over ting som det kan være lurt å vurdere før du går til anskaffelse av et kredittkort.

  1. Hva trenger du kredittkortet til?

Fordelene ved å ha et kredittkort er mange, og det er mange ulike grunner til at folk skaffer seg et kredittkort. Kanskje du trenger et kort du kan bruke trygt på ferie og samtidig få reiseforsikring på kjøpet? Eller kanskje du ikke har råd til å betale husleien denne måneden, men vet at økonomien din blir bedre neste måned? Det som er viktig å huske på er at pengene du får gjennom et kredittkort er på kreditt, det er penger du ikke har. Kredittkortet er jo faktisk helt gratis å bruke, så lenge du betaler tilbake innen betalingsfristen. Hvis du allerede har økonomiske problemer så vil ikke et kredittkort fikse det, du bare utsetter problemet. Så det kan være greit å vite at du kan betale pengene tilbake før rentene påløper, før du bruker et kredittkort.

  1. Sikkerhet

En stor fordel med kredittkort er at det er tryggere enn å bruke et bankkort. Bruker du kredittkortet når du handler på ferie eller hjemme, så er du bedre sikret mot kortsvindel, for svindlerne får aldri tilgang til lønnskontoen din. Handler du mye på nett? Da er kredittkortet også et tryggere alternativ enn ditt vanlige bankkort. Hvis en vare eller tjeneste du kjøper er mangelfull, så kan du få igjen pengene fra kredittkortselskapet.

  1. Reise- og avbestillingsforsikring

Flere kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring, men bare hvis du betaler mer enn 50 prosent av transportkostnadene med kredittkortet. Men kvalitet på denne forsikringen kan variere veldig mellom de ulike kortene, og det kan utgjøre en stor forskjell hvis det skulle skje noe uforutsett på reisen. BilligForbrukslan sammenligner denne informasjonen for deg for at du skal kunne velge det riktige kredittkortet for deg.

  1. Kredittgrense

Kredittgrensen er det maksimale beløpet du kan låne gjennom kredittkortet. Ulike banker kan tilby ulike kredittgrenser, noen kan tilby for eksempel 30 000 kroner, andre 100 000 kroner eller 150 000 kroner. Oversikten BilligForbrukslan har over kredittgrensen på de ulike kortene gjør det enklere for deg å velge et kort med kredittgrensen du trenger.

  1. Rente og betalingsutsettelse

Hvis du bruker kredittkort til uttak eller overføring av kontanter påløper renter for kontantuttak normalt fra første dag. Men hvis du bruker det til varekjøp, så tilbyr de fleste en rentefri betalingsutsettelse. Lengden på den rentefrie perioden varierer, men 45 eller 50 dager er ikke uvanlig. Dette gir deg muligheten til å låne penger gratis i den rentefrie perioden, hvis du betaler utestående kreditt innen forfallsdatoen. BilligForbrukslan har til enhver tid oversikt over hvor høy renten er og hvor lang betalingsutsettelsen er på de ulike kredittkortene.

  1. Gebyrer

Ved uttak og overføring av kontanter fra kredittkort begynner ikke bare kreditt-renten å løpe fra første dag, du må også ofte betale et kontaktgebyr og et prosentgebyr. Det koster med andre ord mye mer kredittkortet til uttak eller overføring enn til varekjøp. Noen kort har også gebyr for bruk i utlandet eller årsavgift. På BilligForbrukslan ser du hva det faktisk koster å benytte seg av de forskjellige kredittkortene.

  1. Aldersgrense

En annen viktig faktor er at ulike kredittkort har ulike aldergrenser. På de fleste kortene er aldersgrensen 18 eller 20 år. Så for de som er 18 eller 19 år gamle så begrenser dette utvalget av hvilke kredittkort de kan velge.

  1. Cashback

Flere kredittkortselskaper gir deg penger tilbake når du handler med kredittkortet deres, såkalt cashback. Noen kredittkort gir deg rabatt når du kjøper varer eller tjenester innenfor forskjellige kategorier, som rabattavtaler på drivstoff, leiebil, hotellovernattinger, klær, hvitevarer eller restauranter. Konkurransen mellom kredittkortselskapene er stor, og ofte vil de strekke seg langt for å gi deg de beste rabattene i populære butikker og nettbutikker.

Det finnes mange ulike kredittkort på markedet i dag, med ulike tilbud og vilkår. Hos BilligForbrukslan finner du en oversikt over de ulike kredittkortene. De har fått terningkast basert på flere av kriteriene nevnt over og på nye sammenlignende tester, og er et flott hjelpemiddel for å finne det beste kredittkortet for deg.