Kategorier
Kredittkort Nyheter Tips

Gebyrfrie kredittkort

Veldig mange kredittkort er uten gebyrer. Det betyr at du ikke blir belastet for årlige gebyrer eller når du bruker kortet. Men, selv om det står at kredittkortet er gebyrfritt så kan det hende at du blir belastet for gebyrer når du, for eksempel, tar ut penger i en minibank. Sjekk alltid vilkårene og prislisten, fordi det kan være noen overraskelser der.
Det skal også nevnes, at et kredittkort gir deg en kjøpsforsikring. i noen tilfeller kan denne kjøpsforsikringen gjelde i utlandet.

Rentefrie dager

Noen kredittkortselskap kan tilby rentefrie dager. Det fungerer på den måten, at du ikke skal betale for rentene i en gitt periode, fra kjøpstidspunktet, det er som regel rundt 50 dager uten renter. Hvis du ikke har betalt inn utestående beløp innen den rentefrie perioden løper ut så blir du belastet for renter. Hvis du derimot betaler inn før denne perioden løper ut så skal du kun betale gebyrer og lignende, hvis det overhodet er noen.

 

Shopping gleder mange

Mange har stor glede av å shoppe. Det er en stor del av vår kultur, men det kan også koste penger. Et kredittkort gir deg muligheten til å handle på kreditt, men du skal huske på at denne kreditten må betales tilbake igjen på et tidspunkt. Hvis du bruker kredittkortet på en fornuftig måte kan du dra nytte av de fordelene det gir deg med rabatter, kjøpsforsikringer og annet.

Sammenlign kredittkort: https://billigforbrukslan.com/kredittkort/

Kategorier
Kredittkort Nyheter Tips

Kredittkort til å shoppe

Hvis du elsker å shoppe så er det ikke så dumt å eie et kredittkort. Mange kredittkortselskaper har mange gode løsninger til kunder som elsker å shoppe og du kan få tilgang til unike tilbud, som kun er tilgjengelig til deres kunder. Shopping-glade kunder er ofte ute etter de best tilbud, og kan ikke få nok av, dem. Mange kredittkort har ikke bare unike rabatter, på utvalgte butikker, å tilby, men også cash-back bonus. En cash-back bonus gir deg penger tilbake når du drar kredittkortet innenfor ulike varegrupper. En vare gruppe kan for eksempel være shopping.

Hva er cash-back?

Cash-back gir deg penger igjen for hvert kjøp du foretar med kredittkortet, innen visse bransjer kredittselskapet har en avtale med. Flere dagligvareforretninger bruker samme prinsippet, hvor deres medlemmer får igjen penger, på slutten av måneden, hvis de viser frem medlemskortet ved kassen. Når du får cash-back i kredittkortet så fungerer det på samme måte, men her er du ikke begrenset til en spesiell butikk, fordi du får cash-back på en hel del produkter og forretninger.

Rabatter i kredittkortet

Mange kredittkortselskap har mange gode rabatter for deg som liker å shoppe. Du kan få unike tilbud, som kun gjelder for innehaveren av kredittkortet og du kan spare penger når du benytter kortet til å handle på utvalgte butikker. Ofte, vil disse avtalene forandres løpende, så du ikke er begrenset til akkurat de rabattene, som du får når du bestiller kredittkortet. Du kan faktisk dra nytte av rabattene uten at de sparte kronene forsvinner ut i renter senere. Det er litt avhengig av hvilken avtale du har i kredittkortet.

Kategorier
Nyheter Tips

God kontroll på økonomien

Lag et budsjett for å ha god kontroll på økonomien

Et budsjett burde være en fast bestanddel av alles økonomi. Det gir deg en god oversikt over alle utgifter og inntekter, slik at du til enhver tid har en forutsigbarhet i hva du bruker penger på og hva du kan bruke penger på. Med et godt budsjett slipper du for ubehagelige overraskelser og det tar ikke så lang tid som mange tror. Det er faktisk veldig enkelt å sette opp et budsjett.
Du kan sette opp et budsjett selv -helt enkelt- i et regneark eller på et stykke papir. Det er mulig å laste ned budsjettmaler med noen enkle søk på nettet, men alle har de samme elementene og postene som skal føres opp.

Ha oversikt over faste utgifter

Før du setter opp budsjettet kan det være lurt å gå inn i nettbanken eller å samle sammen alle regningene dine. Luk ut de regningene, eller betalingene, som løper fast hver måned. Eksempler på hva som kan være faste utgifter er:

 • Leieutgifter
 • Strømutgifter
 • Kredittkortregning
 • Boliglån
 • Barnehage
 • Medlemskontingent
 • Forbrukslån
 • Tv-pakke

Dette er bare eksempler på hvilke faste utgifter du har. Det som er poenget, er at du skal finne de faste utgiftene som du vet skal betales hver måned.

Inntektsposten

Hvis du har en fast inntekt så er dette ypperlig, fordi da kan du ha et klart forhold mellom de inntektene du har og hvilke utgifter du har. Hvis du har en varierende inntekt, kan det være lurt å ta et gjennomsnitt av året eller å legge inn et beløp som du tror passer. Et budsjett kan ofte være litt løst, men det gir deg i det minste den oversikten du trenger for å ha en tilnærmet oversikt over hvordan økonomien din ser ut.

Løpende utgifter – bruk SIFO-tallene

Noen utgifter kan vi ikke alltid forutse, men det SIFO (Forbruksforskningsinstituttet) har noen gode tall på dette. Du kan bruke de tallene derfra, etter hvilken livssituasjon du er i, slik at du har noen ca. tall å forholde deg til, hvis du ikke har oversikten selv. Her får du tall på hva det gjennomsnittlige forbruket er per person etter hvor mange som er i husstanden, om du eier bil etc.

Sett opp budsjettet

Det er et hav av budsjettmaler du kan finne på internett. Noen ganger kan de være satt opp med mange flere (eller færre) poster enn du trenger. Noen budsjettmaler er veldig oppblåste med grafisk fremstilling av inntekter og utgifter, statistikker m.m., men det er ikke sikkert du har behov for dette. Du kan også finne helt enkle maler hvor du får et skall å jobbe ut ifra. Finn frem til den løsningen som passer deg best og få oversikt over økonomien din!

https://billigforbrukslan.com/billig-forbrukslan/

Kategorier
Forbrukslån Nyheter Tips

Finn forbrukslån med lavest mulig rente

Et forbrukslån med lavest mulig rente gir deg mindre kostnader hver måned. Du har mange muligheter til å finne lave renter på forbrukslån og noen ganger kan det være lurt å få hjelp til dette. Billig Forbrukslån har spesialisert seg på å sammenligne ulike forbrukslån til sine kunder, og det koster heller ingenting. Det er flere kredittselskaper å velge mellom og du kan få noen gode tilbud ved å benytte deg av tjenesten.

Lån penger til turen

Har du kjøpt flybilletten og hotellet er forhåndsbetalt, er kanskje kontoen tom. Da er det surt å måtte avbestille hele turen og drømmeferien går i vasken. Du reiser kanskje ikke alene heller, noe som gjør det ekstra kjipt hvis du må avbestille. Hvis du mangler penger til turen er det en mulighet å låne penger til dette. Du får ofte tilbud om avdragsfrie perioder, så du slipper å bekymre deg for å betale tilbake igjen på lånet før du kommer hjem igjen.

Kategorier
Forbrukslån Nyheter Tips

Forbrukslån til drømmeferien

De fleste har en drømmeferie i tankene når ferien nærmer seg, men reiser til fjerne strøk kan koste en hel del penger. Det er mulig å finne frem til billige billetter hvis du bruker ulike søkemotorer for å finne rimelige flybilletter, men det er ikke alltid like lett å fikse penger til turen. Er du fast bestemt på å reis, men mangler penger, er det en mulighet å ta opp et forbrukslån til drømmeferien.
Et forbrukslån gir deg muligheten til å finansiere drømmeferien selv om du ikke har penger på konto her og nå. Det er en god mulighet til å få de pengene du trenger til flybilletter, selve turen, lommepenger eller hotellutgifter. Et forbrukslån har en viss kostand, men hvis du er villig til å betale inn litt ekstra for å få penger til en drømmeferie her og nå, er det et alternativ du kan vurdere.

Lån penger til flybilletter

Selv om det er knallhard konkurranse mellom flyselskapene koster det penger med flybilletter. En flybillett til fjernere strøk, som Asia eller Amerika, kan koste tusenvis av kroner og kan være dyrere hvis du bestiller kort tid i forveien. Når flybilletten er kjøpt så er det, som regel, ingen vei tilbake og du har det sparket i baken du kanskje trenger for å komme deg ut på drømmeferien.
Mange ruger på en drømmeferie uten å sette den ut i livet, fordi de mangler penger til flybilletten. Du kan bruke et forbrukslån til flybilletter og det er ingen andre krav til lånet enn at du betaler det tilbake igjen i den avtalte tidsperioden og etter den avtalte nedbetalingsplanen.

https://billigforbrukslan.com/forbrukslan/

https://billigforbrukslån.com/

Kategorier
Forbrukslån Nyheter Tips

Velge forbrukslån

Forbrukslån er en type lån du helst har i et lengre perspektiv. Et forbrukslån gir deg en forutsigbar nedbetalingsplan og (hvis du følger nedbetalingsplanen uten avvik) du vet når lånet er tilbakebetalt. Et forbrukslån har en noe høyere rente enn du vil få ved, for eksempel, et boliglån-. Årsaken til dette, er at du ikke behøver å stille noe som sikkerhet for å få låne pengene. Et typisk forbrukslån vil være uten noen som helst annen trygghet, for utlånsselskapet, enn underskriften din på lånedokumentene.

Velge riktig type lån

Når du skal låne penger er det viktig at du finner en type lån som passer for det behovet du har. Hva du skal bruke pengene til og hvordan du skal bruke pengene avgjør hvilken type lån du bør ta opp. Det kan være store forskjeller på renter, gebyrer og hvor lang tid du skal sitte med lånet. Med litt fornuftig planlegging kan du spare penger og få et lån du for nytte av.

Ja, det koster alltid penger å låne og det bør ikke være noen overraskelse for de fleste. Sett deg godt inn i betingelsene, uansett hvilket lån du tar opp, slik at du ikke behøver å betale mer enn du tror. Det skal være stor åpenhet rundt hvilke utgifter du vil få og det bør ikke være noe problem for deg å forutse hvor mye det vil koste deg i måneden.

Kategorier
Forbrukslån Nyheter Tips

Hva kan et forbrukslån brukes til

Et forbrukslån kan brukes til alt du ønsker og lyster, fordi det er ikke knyttet opp til et hus eller lignende. Det betyr, at så lenge du får godkjent en lånesøknad og får en låneavtale har du fri rett til å disponere over pengene du låner, som du ønsker.

Vet du hva du vil låne penger til så er det selvfølgelig gunstig, fordi de fleste har en plan med forbrukslånet sitt. De låner til en spesiell gjenstand, reise, kjøretøy eller annet, og bruker lånet til dette. Det er ikke et krav, at du skal vite hva forbrukslånet brukes til, men det kan være greit med inspirasjon.

Det er mange forbrukslån på markedet og du kan enkelt finne et med konkurransedyktige renter hvis du leter litt eller benytter deg av vår tjeneste. Hos BilligForbrukslan kan du enkelt få oversikt over ulike tilbud på markedet og sammenligne priser på forbrukslån. Du har mange alternativer og det kan lønne seg å sjekke ut temperaturen i markedet slik at du sitter igjen med et lån, hvor du får en rente du er fornøyd med.

Forbrukslån til reise

Noen velger å bruke forbrukslånet sitt til en feriereise for å få en uforglemmelig opplevelse i fjernere strøk. Har du en destinasjon i tankene er det bare å sjekke ut flybilletter og hoteller, kanskje det er noen forlystelser i nærheten du kan sette på programmet også.

Nordmenn elsker å reise, og det er ikke så merkelig med de gode tilbudene du kan få på pakkereiser og flybilletter. Hvem vil vel ikke oppleve andre kulturer og spise seg fet på god mat i sydligere strøk. Denne følelsen sitter de fleste med når vinteren nærmer seg eller det snart er sommerferie.

Finn et forbrukslån

Det er mange forbrukslån å velge mellom på lånemarkedet og det er ulike tilbud som florerer. Finn et forbrukslån på egen hånd eller bruk Billigforbrukslan til å hjelpe deg, det er mange penger å spare på å sammenligne alternativene du har. Med litt hjelp på veien så kan du få unike tilbud spesialtilpasset dine behov, og du kan ofte velge mellom flere lånetilbud. Da kan du plukke ut det lånet du ønsker deg og sette i gang låneprosessen slik at du får låne penger til en god pris.

Kategorier
Kredittkort Tips

Hva er viktig å se etter i et kredittkort?

Det er mange ting som er lurt å sette seg inn i når du skal skaffe deg et kredittkort. Hvor høy er kredittgrensen? Har kortet reise- og avbestillingsforsikring? Og hvordan er renten? BilligForbrukslan hjelper deg å sammenligne de ulike tilbudene som finnes og gjennomfører tester for å finne det kredittkortet som passer for akkurat deg. Her får du en liste over ting som det kan være lurt å vurdere før du går til anskaffelse av et kredittkort.

 1. Hva trenger du kredittkortet til?

Fordelene ved å ha et kredittkort er mange, og det er mange ulike grunner til at folk skaffer seg et kredittkort. Kanskje du trenger et kort du kan bruke trygt på ferie og samtidig få reiseforsikring på kjøpet? Eller kanskje du ikke har råd til å betale husleien denne måneden, men vet at økonomien din blir bedre neste måned? Det som er viktig å huske på er at pengene du får gjennom et kredittkort er på kreditt, det er penger du ikke har. Kredittkortet er jo faktisk helt gratis å bruke, så lenge du betaler tilbake innen betalingsfristen. Hvis du allerede har økonomiske problemer så vil ikke et kredittkort fikse det, du bare utsetter problemet. Så det kan være greit å vite at du kan betale pengene tilbake før rentene påløper, før du bruker et kredittkort.

 1. Sikkerhet

En stor fordel med kredittkort er at det er tryggere enn å bruke et bankkort. Bruker du kredittkortet når du handler på ferie eller hjemme, så er du bedre sikret mot kortsvindel, for svindlerne får aldri tilgang til lønnskontoen din. Handler du mye på nett? Da er kredittkortet også et tryggere alternativ enn ditt vanlige bankkort. Hvis en vare eller tjeneste du kjøper er mangelfull, så kan du få igjen pengene fra kredittkortselskapet.

 1. Reise- og avbestillingsforsikring

Flere kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring, men bare hvis du betaler mer enn 50 prosent av transportkostnadene med kredittkortet. Men kvalitet på denne forsikringen kan variere veldig mellom de ulike kortene, og det kan utgjøre en stor forskjell hvis det skulle skje noe uforutsett på reisen. BilligForbrukslan sammenligner denne informasjonen for deg for at du skal kunne velge det riktige kredittkortet for deg.

 1. Kredittgrense

Kredittgrensen er det maksimale beløpet du kan låne gjennom kredittkortet. Ulike banker kan tilby ulike kredittgrenser, noen kan tilby for eksempel 30 000 kroner, andre 100 000 kroner eller 150 000 kroner. Oversikten BilligForbrukslan har over kredittgrensen på de ulike kortene gjør det enklere for deg å velge et kort med kredittgrensen du trenger.

 1. Rente og betalingsutsettelse

Hvis du bruker kredittkort til uttak eller overføring av kontanter påløper renter for kontantuttak normalt fra første dag. Men hvis du bruker det til varekjøp, så tilbyr de fleste en rentefri betalingsutsettelse. Lengden på den rentefrie perioden varierer, men 45 eller 50 dager er ikke uvanlig. Dette gir deg muligheten til å låne penger gratis i den rentefrie perioden, hvis du betaler utestående kreditt innen forfallsdatoen. BilligForbrukslan har til enhver tid oversikt over hvor høy renten er og hvor lang betalingsutsettelsen er på de ulike kredittkortene.

 1. Gebyrer

Ved uttak og overføring av kontanter fra kredittkort begynner ikke bare kreditt-renten å løpe fra første dag, du må også ofte betale et kontaktgebyr og et prosentgebyr. Det koster med andre ord mye mer kredittkortet til uttak eller overføring enn til varekjøp. Noen kort har også gebyr for bruk i utlandet eller årsavgift. På BilligForbrukslan ser du hva det faktisk koster å benytte seg av de forskjellige kredittkortene.

 1. Aldersgrense

En annen viktig faktor er at ulike kredittkort har ulike aldergrenser. På de fleste kortene er aldersgrensen 18 eller 20 år. Så for de som er 18 eller 19 år gamle så begrenser dette utvalget av hvilke kredittkort de kan velge.

 1. Cashback

Flere kredittkortselskaper gir deg penger tilbake når du handler med kredittkortet deres, såkalt cashback. Noen kredittkort gir deg rabatt når du kjøper varer eller tjenester innenfor forskjellige kategorier, som rabattavtaler på drivstoff, leiebil, hotellovernattinger, klær, hvitevarer eller restauranter. Konkurransen mellom kredittkortselskapene er stor, og ofte vil de strekke seg langt for å gi deg de beste rabattene i populære butikker og nettbutikker.

Det finnes mange ulike kredittkort på markedet i dag, med ulike tilbud og vilkår. Hos BilligForbrukslan finner du en oversikt over de ulike kredittkortene. De har fått terningkast basert på flere av kriteriene nevnt over og på nye sammenlignende tester, og er et flott hjelpemiddel for å finne det beste kredittkortet for deg.